Ravine Reimagined

A job relocation brought a family to the North Shore where they began to lay roots in a “temporary” home. In the blink of an eye, a few years turned into decades. With retirement approaching, our clients’ desire to find a forever home was revived — the only challenge was finding the perfect home. A wooded property on the lake with ravine views fit the bill, but the existing home was dark, dated and did not meet their needs for contemporary living. Having fallen in love with the land, our clients turned to JAFFE A+I to reimagine the site. The irregularity of the property and views of the lake through the trees informed the new house design from the layout, to the window configuration, to the selection of handmade Danish bricks.  A home with large openings to take advantage of the views, softness to juxtapose the contemporary forms and comfort in mind is the result.